Pavon.se

Allmän juridik och EU-rätt

Om mig själv

Jurist

Jag är en jurist som hjälper till med juridisk rådgivning till privatpersoner och företag. Min specialitet är Europarätt som tex EU-frågor av alla dess slag.

Om mig själv

Jag är en jurist som hjälper till med juridisk rådgivning till privatpersoner och företag. Min specialitet är Europarätt som tex EU-frågor av alla dess slag men jag är även kunnig inom vanlig juridik, där jag gärna ger rådgivning. Jobbar inte med skatte- och familjerätt men kan för en rimlig summa rekommendera skickliga jurister inom de fälten. På fritiden gillar jag film, kampsport och friluftsliv.

Varför anlita mig?

Vad som särskiljer mig ifrån andra firmor och jurister som finns där ute är min förmåga att förklara juridiska begrepp på ren svenska så att privatpersoner och företag som anlitar mig lättare kan förstå och ta till sig av råden som jag ger. Många juristfirmor idag har väldigt svårt att kunna förklara dessa begrepp för lekmän, vilket resulterar i begreppsförvirring då oförmågan som vissa jurister har att förklara svåra juridiska begrepp för gemene man kan te sig som fikonspråk och vara väldigt svårtillgängligt. Med mig får du en jurist som både har tålamodet och förmågan att förklara komplicerade begrepp och termer för sina klienter.

KvalifikationER

Nedan finner du mina utbildningar.

Utbildning

  • Kandidatexamen i Europeisk rätt

Min examensuppsats inom kommunikationsskyldigheten har de senaste åren legat som sökresultat nr 1 på Google när man söker på Kommunikationsskyldigheten vilket för övrigt är en av juridikens av viktigaste principer. Länk till uppsatsen: Länk till DIVA

Erfarenhet

  • Jag har arbetat mycket med avtalsrätt och även olika former av försäkringsrätt där jag flera gångar lyckats se till att klienter vunnit tvister de har haft med myndigheter och andra parter.
  • Jag har även hjälpt flera företag med rådgivning i flera olika typer av juridik med goda
    resultat.

Vanliga frågor

Hur mycket tar du i timmen?

Jag tar 900 kr/timmen i standardtaxa även om övriga avgifter kan tillkomma, dock
informerar jag alltid om detta på förhand i sådana fall.

Kör du även med videomöten?

Ja, om klienten vill det så kan jag köra Zoom eller Google meet.

Kan man diskutera prissättning med dig eller har du fast prissättning?

Man kan diskutera prissättning med mig och jag är inte helt orubblig att under vissa
omständigheter sänka priset för mina tjänster inom rimliga nivåer.

Har du några problem med att färdas långt för att träffa en klient fysiskt?

Nej, jag har inga problem att färdas längre sträckor för att träffa en klient. Jag är
medveten om att vissa personer vill diskutera juridiska ärenden mellan fyra ögon.